Ezt a Mikulásváró forrócsokit az amerikai vörös bársony torta ihlette, aminek a receptjével és történetével már találkozhattatok a blogon. Aki lemaradt róla, itt megtekintheti. Aki pedig már nagyon várja a Télapót, az készítsen egy forró csokoládét, hátha segít az elalvásban. A pirosra színezett forró ital tetejére tejszínhab helyett mascorpone került, pont úgy, ahogy manapság készül az amerikai klasszikus.
Hozzávalók a csokihoz:
3 bögre tej
1 bögre tejszín
1 bögre ét- vagy tejcsokoládé, lehet vegyesen is, ki mennyre szereti édesen. Én egy kevés fehér csokoládét tettem az ét mellé, mert nem annyira édesen szeretem
1 teáskanál gél állagú piros ételfesték
1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére:
1/4 bögre nehéz tejszín, hideg
150 g mascarpone, szobahőmérsékletű
1/2 bögre porcukor
csipet só
1/2 teáskanál vanília kivonat
+ opcionális: fehércsokival bevont kölesgolyó
Alaposan elkeverjük, melegen tartjuk, amíg a habja elkészül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése