Holnap van az év utolsó napja, vagyis Szilveszter. Egy rakás malaccal készülök az alkalomra, mert gondolom, mindenkire ráfér egy kicsivel több szerencse az új évben. Ráadásul az ennivaló kis zsemledisznókat kolbásszal töltöttem meg. Így remélhetőleg duplán hozzák majd a szerencsét 2021-ben, de mindenesetre nagyon ízletesek, ezért rosszul senki nem jár aki elkészíti. Ezzel a recepttel búcsúzom is erre az évre. Legyen jövőre mindenkinek malaca! BÚÉK!
Hozzávalók:
420 g kenyérliszt
200 ml langyos víz
5 g szárított élesztő
40 g vaj (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál só
vékony kolbász
420 g kenyérliszt
200 ml langyos víz
5 g szárított élesztő
40 g vaj (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál só
vékony kolbász
1 tojás a kenéshez
egész fekete bors, szemeknek
A sót elkeverjük a lisztettel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és géppel vagy kézzel összegyúrjuk.
A vajat ezután adjuk hozzá, dagasszuk simára a tésztát, ehhez gyúrjuk legalább 5-8 percen át.
A kolbászt 2 centis darabokra vágjuk.
Készítsük így el a maradék 9 gombócot is.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése