Ez a recept főleg azoknak szól, akik a hidegebb őszi és téli hónapokban is szívesen fogyasztanának turmixokat. A szezonhoz igazítva körtéből és melengető fűszerekkel készült smoothie nem csak finom, de rendkívül laktató, így akár egy-egy reggeli is helyettesíthető vele. Készíthetjük tehéntejjel vagy mandulatejjel, vegán változatban is. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, a benne lévő datolyának köszönhetően tökéletesen édes lesz az italunk.
Hozzávalók (2 adaghoz):
4 nagy körte, meghámozva, kimagozva és nagyobb darabokra vágva
2 bögre mandulatej (vagy tehéntej)
1 bögre kókuszjoghurt (vagy sima joghurt)
1/2 bögre (40 g) zabpehely
150-200 g aszalt datolya, kimagozva
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér (vagy 1/2 teáskanál őrölt)
1/2 teáskanál fahéj
reszelt szerecsendió
A szerecsendió kivételével az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe és magas fokozaton turmixoljuk krémesre.
Datolyából rakhatunk többet vagy kevesebbet, ki mennyire édesen szereti.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése