Két cukkinipalántát ültettem tavasszal, de a cukkinik még csak most kezdenek nőni. A virágokat viszont mind a két növény ontja magából, így úgy döntöttem, amíg a termésre várok, hasznosítom a növény többi, ehető részét. A töltött cukkinivirág az olasz konyha igen népszerű előétele. A klasszikus változatot szardellával és valamilyen lágy sajttal töltik, ami lehet mozzarella vagy friss ricotta. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon kevés hozzávalót igényel. Frissen szedjük a virágokat, amik még nem kezdtek hervadni, de már kinyíltak, a szirmok feszesek és élénk narancssárga színűek.
Hozzávalók:
10 cukkini virág
100 g friss ricotta
10 db olajos szardella filé
60 g liszt
1 tojás
100 g szódavíz
1/2 evőkanál extra szűz olívaolaj
csipet só
+ olaj a sütéshez
A cukkinivirágokat szárastól szedjük.
A virágok közepéből távolítsuk el a bibéket, mossuk ki vagy óvatosan törölgessük ki a virágport, közben vigyázzunk egyben maradjanak.
Töltsünk egy-egy szardellát és egy evőkanályni ricottát a virágokba.
Zárjuk össze a szirmokat és kicsit csavarjuk meg a tetején, hogy összezárjuk a tölteléket.
A lisztet egy tálban keverjük simára a vízzel, a tojással és a sóval.
Melegítsünk fel egy mély serpenyőben olajat a sütéshez.
Óvatosan mártsuk be a megtöltött virágokat a tésztába, csöpögtessük le a felesleget és tegyük a forró olajba.
Süssük aranybarnára, ha szükséges egyszer forgassuk meg őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése