Ezek a csinos kis szendvicsek igazán különleges és könnyű nyári előételek, de a reggelinket is bátran feldobhatjuk velük. A markáns ízű kecskesajthoz tökéletesen passzol az édes, ropogós cseresznye. A balzsamecetből ezúttal érdemes jobb minőségűt választunk, mivel annál édesebb és sziruposabb lesz a végeredmény. Egy savas ecet könnyen elnyomja a cseresznyét és a bazsalikomot.
Hozzávalók:
8 kis szelet rozsos kenyér
150 g krémes kecskesajt
30 szem cseresznye
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
4 bazsalikomlevél
olívaolaj
kevés tört pisztácia a szervírozáshoz
tengeri só
A kenyérszeletek egy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és mindkét oldalukon megpirítjuk.
Félretesszük őket.
Öntsük nyakon a balzsamecettel, mézzel.
Szórjuk meg felaprított bazsalikomlevéllel és tört pisztáciával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése