Nemcsak a hamburgereké a nyár! A címben szereplő BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) egyfajta kenyér-szendvics. A standard BLT szendvics négy összetevőből áll: bacon, saláta, paradicsom és kenyér. Ez a BLT, megspékelve sült csirkével, tojással és a jalapeno mézzel, bármelyik gourmet hamburgerrel felveszi a versenyt.
Hozzávalók jalapeno mézhez:
1/2 bögre méz
1-2 jalapeño chili szeletelve
A szendvicsszószhoz:
1/2 bögre majonéz
1 evőkanál Sriracha vagy más fokhagymás chiliszósz
1 teáskanál őrölt füstölt paprika
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél, 5 nagy levél
A csirkéhez:
1/2 kg csirkemellfilé, vékony szeletekre vágva
1 bögre liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
5 tojás
1 evőkanál chiliszósz
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz:
8 vékony szelet rozsos kenyér
8-10 vékony szelet bacon
marék salátalevél
2 nagy paradicsom
1 érett avokádó
A jalapeno mézhez egy kis serpenyőben forraljuk fel a mézet.
Adjuk hozzá a jalapenot és főzzük még egy percig. Vegyük le a gázról és tegyük félre tálalásig.
Tálalás előtt újra fel kell majd melegíteni!
A szendvicsszószhoz összekeverjük egy tálkában a majonézt, a srirachát, a füstölt paprikát és a bazsalikomot. Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.
Sózzuk, borsozzuk a csirkéket.
Forrósítsuk fel az olajat a sütéshez.
Egy tálban verjünk fel 3 tojást a csípős szósszal. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral és a sóval.
Először a tojásos keverékbe tegyük bele a fűszerezett csirkét, majd alaposan forgassuk meg a lisztben.
Helyezzük a csirkéket a forró olajba, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 6-8 percig.
Közben süssük ropogósra egy száraz serpenyőben a bacont.
Szeleteljük fel a paradicsomot és az avokádót, mossuk meg a salátát.
A megmaradt tojásba keverjük bele a fennmaradó két tojást és süssünk belőle rántottát a kisült bacon-zsíron.
Az összeállításhoz tegyünk egy szelet kenyeret egy tányérra. Kenjük meg egy kis fűszeres majonézzel.
Rakjunk rá salátalevelet, paradicsomot és avokádó szeleteket.
Tegyünk rá sült csirkét, majd a tojásból és baconből is.
Locsoljuk meg a felmelegített jalapeno mézzel.
Tegyük a tetejét a szendvicsre és már fogyaszthatjuk is.
Hozzávalók jalapeno mézhez:
1/2 bögre méz
1-2 jalapeño chili szeletelve
A szendvicsszószhoz:
1/2 bögre majonéz
1 evőkanál Sriracha vagy más fokhagymás chiliszósz
1 teáskanál őrölt füstölt paprika
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél, 5 nagy levél
A csirkéhez:
1/2 kg csirkemellfilé, vékony szeletekre vágva
1 bögre liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
5 tojás
1 evőkanál chiliszósz
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz:
8 vékony szelet rozsos kenyér
8-10 vékony szelet bacon
marék salátalevél
2 nagy paradicsom
1 érett avokádó
A jalapeno mézhez egy kis serpenyőben forraljuk fel a mézet.
Adjuk hozzá a jalapenot és főzzük még egy percig. Vegyük le a gázról és tegyük félre tálalásig.
Tálalás előtt újra fel kell majd melegíteni!
A szendvicsszószhoz összekeverjük egy tálkában a majonézt, a srirachát, a füstölt paprikát és a bazsalikomot. Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.
Sózzuk, borsozzuk a csirkéket.
Forrósítsuk fel az olajat a sütéshez.
Egy tálban verjünk fel 3 tojást a csípős szósszal. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral és a sóval.
Először a tojásos keverékbe tegyük bele a fűszerezett csirkét, majd alaposan forgassuk meg a lisztben.
Helyezzük a csirkéket a forró olajba, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 6-8 percig.
Közben süssük ropogósra egy száraz serpenyőben a bacont.
Szeleteljük fel a paradicsomot és az avokádót, mossuk meg a salátát.
A megmaradt tojásba keverjük bele a fennmaradó két tojást és süssünk belőle rántottát a kisült bacon-zsíron.
Az összeállításhoz tegyünk egy szelet kenyeret egy tányérra. Kenjük meg egy kis fűszeres majonézzel.
Rakjunk rá salátalevelet, paradicsomot és avokádó szeleteket.
Tegyünk rá sült csirkét, majd a tojásból és baconből is.
Locsoljuk meg a felmelegített jalapeno mézzel.
Tegyük a tetejét a szendvicsre és már fogyaszthatjuk is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése