Bloody Mary a néphit szerint egy szellem, mely megjelenik a tükrökben, hogy
feltárja a jövőt annak, aki a tükör előtt állva háromszor megismétli a nevét és közben hármat fordul. Szintén ezzel a nem túl kedves névvel illették Írország királynőjét, I. Máriát, állítólag nem ok nélkül. Hogy valójában kinek a nevét viseli a híres koktél azt nem tudni, azt viszont igen, hogy 1921-ben készült az első ilyen nevű ital. A Bloody Mary egy olyan koktél, amely vodkát, paradicsomlevet és különböző fűszereket tartalmaz, beleértve a Worcestershire-szószt, csípős szószókat, fokhagymát, zöldfűszereket, tormát, szárzellert, olajbogyót, sót, borsot, a citrom- és lime levét. Másnaposság gyógyítására kiváló. Leggyakrabban szárzellerel, magas pohárban szolgálják fel, de Amerikában nagyon népszerű olajbogyót, a sajtot, ecetes uborkát, rákot, sült kolbászt vagy bacont kínálni mellé. Alkoholmentes változata Virgin Mary-re hallgat. Az általam elkészített Bloody Maria-ban a vodkát tequilára cserélik és jalapeno chilivel ízesítik. Imádnivaló nyáresti koktél. Nem csak másnaposságra.
Hozzávalók (4 személyre):
1 bögre (236 ml) tequila
2 jalapeno paprika
3 bögre (710 ml) paradicsomlé
1 evőkanál ecetes torma
1 evőkanál chiliszósz vagy tabasco
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál limelé
1 1/2 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál só
Tálaláshoz:
jég
frissen őrölt bors vagy citrombors
zellerszárak, csemegeuborka, olajbogyó, sült bacon, lime, citrom, paradicsom, stb...)
Egy kis kancsóba tegyük bele a szeletelt jalapenot és öntsük nyakon a tequilával, majd tegyük félre.
Egy másik kancsóban keverjük össze a paradicsomlevet a fűszerekkel, citrusok levével, majd tegyük ezt is a hűtőbe amíg jó hideg nem lesz.
Amikor készen áll a felszolgálásra, az üvegek száját kenjük be citromlével, majd mártsuk őrölt fekete borsba vagy citromborsba.
Osszuk szét a tequilát és a jalapenot négy pohár között, majd öntsük ugyanígy négyfelé a paradicsomos levünket.
Óvatosan keverjük össze.
Tegyünk bele jeget, díszítsük az előkészített finomságokkal. A jó hangulat nem marad el.
feltárja a jövőt annak, aki a tükör előtt állva háromszor megismétli a nevét és közben hármat fordul. Szintén ezzel a nem túl kedves névvel illették Írország királynőjét, I. Máriát, állítólag nem ok nélkül. Hogy valójában kinek a nevét viseli a híres koktél azt nem tudni, azt viszont igen, hogy 1921-ben készült az első ilyen nevű ital. A Bloody Mary egy olyan koktél, amely vodkát, paradicsomlevet és különböző fűszereket tartalmaz, beleértve a Worcestershire-szószt, csípős szószókat, fokhagymát, zöldfűszereket, tormát, szárzellert, olajbogyót, sót, borsot, a citrom- és lime levét. Másnaposság gyógyítására kiváló. Leggyakrabban szárzellerel, magas pohárban szolgálják fel, de Amerikában nagyon népszerű olajbogyót, a sajtot, ecetes uborkát, rákot, sült kolbászt vagy bacont kínálni mellé. Alkoholmentes változata Virgin Mary-re hallgat. Az általam elkészített Bloody Maria-ban a vodkát tequilára cserélik és jalapeno chilivel ízesítik. Imádnivaló nyáresti koktél. Nem csak másnaposságra.
Hozzávalók (4 személyre):
1 bögre (236 ml) tequila
2 jalapeno paprika
3 bögre (710 ml) paradicsomlé
1 evőkanál ecetes torma
1 evőkanál chiliszósz vagy tabasco
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál limelé
1 1/2 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál só
Tálaláshoz:
jég
frissen őrölt bors vagy citrombors
zellerszárak, csemegeuborka, olajbogyó, sült bacon, lime, citrom, paradicsom, stb...)
Egy kis kancsóba tegyük bele a szeletelt jalapenot és öntsük nyakon a tequilával, majd tegyük félre.
Egy másik kancsóban keverjük össze a paradicsomlevet a fűszerekkel, citrusok levével, majd tegyük ezt is a hűtőbe amíg jó hideg nem lesz.
Amikor készen áll a felszolgálásra, az üvegek száját kenjük be citromlével, majd mártsuk őrölt fekete borsba vagy citromborsba.
Osszuk szét a tequilát és a jalapenot négy pohár között, majd öntsük ugyanígy négyfelé a paradicsomos levünket.
Óvatosan keverjük össze.
Tegyünk bele jeget, díszítsük az előkészített finomságokkal. A jó hangulat nem marad el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése