Fokozódik a hőség és ha a külső hőmérséklet meghaladja az emberi test normál üzemhőfokát, azaz a 36 fokot, akkor gondoskodnunk kell a hűtésről! Bár a legmelegebb országok lakói egy forró teára esküsznek, azért mi szívesebben nyúlunk a jégkrémhez. Mivel a hideg tavasz miatt az eperszezon elhúzódott, még az utolsó szabadföldi termések beszerezhetőek. Rózsavízzel, rózsaszirommal és mandulavajjal varázsoltam különlegesebbé. Elkészíthető laktózmentes változatban is, de készült már egy epres jégkrém kókusztejjel is, nézzétek meg azt is!
Hozzávalók (10-12 jégkrémhez, formától függően):
500 g eper pürésítve
500 ml tej
200 ml habtejszín
3 evőkanál méz
1 evőkanál rózsavíz
jégkrémforma vagy joghurtos pohár
10-12 jégkrém pálcika
Díszítéshez:
3 evőkanál szárított rószaszirom
3 evőkanál mandula- vagy mogyoróvaj
1 evőkanál tejszín
Mélyhűtőben legalább 8 órán át fagyasztjuk.
A mandulavajat egy kevés tejszínnel elkeverjük, hogy csurgatható legyen.
A befagyasztott jégkrémeket a formával egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, így könnyebben kijönnek majd.
Szedjük tálcára őket és csurgassuk meg a mandulavajjal.
Amit nem fogyasztunk el azonnal, azt dobozba rendezve tegyük vissza a melyhűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése