A nyár "októberből" hirtelen kánikulába váltott. Egy olyan jégkrémmel készültem, hogy könnyebb legyen a hőséget elviselni, amelyet laktózra érzékenyek is fogyaszthatnak.
A jégkrém elkészítéséhez nem kell fagylaltgép, de még jégkrémforma sem feltétlen kell hozzá. Pár joghurtos pohár is tökéletesen megteszi.
Hozzávalók:
400 g friss eper
400 ml kókusztejszín (coconut cream, nem coconut milk!) jól behűtve
50-100 g porcukor, ízlés szerint
1 csipet só
medvetipp: Ha nem kapunk kókusztejszínt, használhatunk konzerv kókusztejet is, de abból kettő kell, mert csak a krémet kell leszedni a tetejéről, az alatta lévő kókuszvizet igyuk meg. Egy éjszakára tegyük hűtőbe a kókusztej konzervet, majd nyissuk ki és kanalazzuk le a tetején megszilárdult fehér krémet úgy, hogy a vízből ne kanalazzunk mellé.
Az epret pürésítjük.
A kókusztejszínt habverővel egy percig verjük, majd belekeverjük a cukrot és a sót.
Egy részét az eperpüréhez keverjük.
Formákba töltjük felváltva az epres pépet és a habos kókuszkrémet.
Belenyomkodjuk a fagyispálcákat majd egy éjszakán át fagyasszuk.
Hőguta ellen fogyasztjuk.
A jégkrém elkészítéséhez nem kell fagylaltgép, de még jégkrémforma sem feltétlen kell hozzá. Pár joghurtos pohár is tökéletesen megteszi.
Hozzávalók:
400 g friss eper
400 ml kókusztejszín (coconut cream, nem coconut milk!) jól behűtve
50-100 g porcukor, ízlés szerint
1 csipet só
medvetipp: Ha nem kapunk kókusztejszínt, használhatunk konzerv kókusztejet is, de abból kettő kell, mert csak a krémet kell leszedni a tetejéről, az alatta lévő kókuszvizet igyuk meg. Egy éjszakára tegyük hűtőbe a kókusztej konzervet, majd nyissuk ki és kanalazzuk le a tetején megszilárdult fehér krémet úgy, hogy a vízből ne kanalazzunk mellé.
Az epret pürésítjük.
A kókusztejszínt habverővel egy percig verjük, majd belekeverjük a cukrot és a sót.
Egy részét az eperpüréhez keverjük.
Formákba töltjük felváltva az epres pépet és a habos kókuszkrémet.
Belenyomkodjuk a fagyispálcákat majd egy éjszakán át fagyasszuk.
Hőguta ellen fogyasztjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése