Ebben az évszakban a legzamatosabb a paradicsom és most az ára is igen kedvező a piacokon. Ez a krémes paradicsomleves gazdag ízvilágát nem csak a fűszerezésnek köszönheti. A friss paradicsomot, fokhagymával sütőben megsütöm, mielőtt a leveshez adom.
Hozzávalók:
1 1/2 kg paradicsom, félbevágva
1 nagy fej fokhagyma, félbevágva
3 evőkanál olívaolaj
1 üveg (400 g) passata paradicsomszósz
Frissen őrölt só és bors
1 evőkanál vaj
1 teáskanál szárított oregánó
chili, ha csípősen szeretjük
1 bögre húsleves vagy zöldségleves
10-15 bazsalikomlevél
Tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
parmezánsajt
bazsalikomlevél
tökmagolaj
napraforgómag
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A félbevágott paradicsomokat és a fokhagymát egy tepsibe fektetjük.
A maradék olívaolajat felmelegítjük a vajjal együtt egy fazékban.
Kóstoljuk meg kell-e még sózni borsozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése