Készültem azoknak is egy recepttel, akiket nem nyert meg az eper salátában való felhasználása és inkább megmaradnak az édességekben való fogyasztásánál. A klasszikus túrógombócot turbóztam fel a piros bogyóssal. Nem csak a belsejébe tettem egy-egy szemet, de készítettem mellé egy eper-mártást, amit bazsalikommal bolondítottam meg.
Hozzávalók a túrógombócokhoz (kb. 10-12 darabhoz):
500 g tehéntúró
120 g búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
100 g zsemlemorzsa
50 g cukor
10-12 db apróbb szemű földieper
Hozzávalók az eperszószhoz:
500 g eper (ebből vegyük ki a gombóchoz valót)
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
50 ml víz
2-3 bazsalikomlevél (opcionális)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük.
Villával jól összekeverjük, majd fóliával lefedve, hűtőben fél órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a búzadara.
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet.
Ha van fagyiskanál egy csapott kanálnyit vegyünk ki, ebbe dugjuk az epret és egy újabb adag fagyiskanálnyi túróval fedjük be.
Vegyük le a gázról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése