A hétvégére igazi hőséggel tör ránk a nyár, végre lehet élvezni a napsütést, lehet menni strandolni. A nagy melegben gondolom senkinek sincs kedve órákat a konyhában tölteni. Ez a ropogós kérgű tengeri halfilé, olívabogyóval, élénkzöld petrezselyemlevéllel és pácolt hagymával alig több, mint 30 perc alatt elkészül. Kezdő szakácsoknak és azoknak is ajánlom, akik a szálkák miatt nem szeretik a halat.
Hozzávalók a savanyított hagymához:
1 citrom
1 nagy lilahagyma, vékonyan felszeletelve
1 teáskanál só
Hozzávalók a halhoz:
1 kg tőkehalfilé vagy más fehér húsú tengeri hal
só, bors
1/3 bögre olívaolaj
1 üveg zöld olívabogyó, magozott
1 csokor petrezselylevél
A halat vágjuk nagyobb darabokra. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon a szeleteket és hagyjuk állni legalább 10-15 percet.
Tegyük a felszeletelt hagymát egy tálba, adjuk hozzá a sót, reszeljük rá a citrom héját és csavarjuk rá a levét.
Morzsolgassuk meg a hagymaszeleteket az ujjainkkal, hogy megtörjük a sejtfalakat, ezáltal jobban magába szívja majd a sót és a citromlevet. Tegyük félre legalább 10 percre, amíg rózsaszín nem lesz.
Az olívaolajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben.
Vegyük takarékra a lángot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése