Érik már a meggy és a cseresznye is, de a rengeteg eső miatt a leszedett bogyósokat elég gyorsan fel kell használni, mert pikk-pakk megromlanak. Ha nem desszertre vágysz, de szereted a húsok mellé az édeskés, gyümölcsös mártásokat, ez a fogás neked való. A cseresznye és a sertés pedig kiváló páros, már bizonyítottak együtt a Sertés szűz cseresznye salsa-val receptben.
Hozzávalók a sülthöz:
1 darab bőrös sertéskaraj (1-2 kg)
fokhagyma granulátum
só
1 bögre bourbon
1 citrom leve
1/4 bögre vörösborecet
1/2 bögre cukor
700 g friss cseresznye, kimagozva
Melegítsük elő a sütőt 275 fokra.
A sertést egy éles késsel írdaljuk be, figyelve rá, hogy a bőrt egészen vágjuk át a húsig.
Dörzsöljük be a teljes karajt alaposan sóval, ennek a lépésnek nem csak az ízesítésben van nagy jelentősége, de folyadékot is vonunk el vele, amitől a bőr egészen ropogós lesz.
Egy serpenyőbe vagy sütőtálba helyezzünk sütőrácsot, arra tegyük rá a húst.
Süssük az előmelegített sütőben 30 percen keresztül, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra és süssük tovább.
A szósz hozzávalóit egy kis lábosba tesszük és alacsony hőfokon, időnként megkevergetve sűrűre főzzük. Nagyjából 30-40 percet vesz igénybe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése