Hozzávalók
1 bögre durvára vágott friss koriander
1/2 nagyon apróra vágott vöröshagyma vagy mogyoróhagyma
6 evőkanál zöldcitrom lé
1/4 bögre növényi olaj
2 sertés szűz
20 dkg friss cseresznye, félbe vágva, kimagozva
1 friss piros chili, vékonyra szeletelve
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
Keverjünk össze 1/2 csésze koriandert, a hagyma felével, 4 evőkanál zöldcitromlével és a növényi olajjal egy lezárható műanyag tasakban.
Tegyük bele a sertéshúst, zárjuk le a tasakot, rázogassuk össze és hagyjuk benne legalább 15 percig, alkalmanként forgassuk meg.
Közben a fennmaradó 1/2 csésze koriandert, hagymát, 2 evőkanál citromlét, a cseresznyét, chilit és az olívaolajat tegyük egy tálba. Fűszerezzük enyhén sóval és borssal, keverjük jól össze, majd tegyük félre, hogy összeérjenek az ízek.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vegyük ki a szűzérméket a pácból, sóval és borssal hintsük be.
Süssük körbe a szűzérméket, minden oldalukat szép barnára.
Fektessük fóliára őket. Öntsük rá a páclevet.
Alaposan csomagoljuk be, majd tegyük a sütőbe. 40-45 perc alatt készre sülnek.
Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk pihenni a húsokat 10 percig. Tálaljuk a cseresznyés salsa-val.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése