Bár piccata biztosan rém jól hangzik, nevével ellentétben, semmi különleges nincs benne. Egy olyan elkészítési módszer, melyben a hús fel van szeletelve, be van panírozva, és a kisült húst mártással szolgálják. Az étel eredetileg Olaszországban borjúhúsból készül. Ez a recept egy húsmentes adaptáció, friss karalábéból. Szóval akár hívhatnánk rántott karalábénak is. Akár. De annál azért kifinomultabb és látványra sem rossz, az elkészítése viszont alig igényel több időt.
Hozzávalók
2 db. Karalábé (250 g)
100 g sajt
20 g parmezán (reszelt)
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
400 g paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
3 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
1 evőkanál olivaolaj
chili
só
Hámozzuk meg a karalábékat, és vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre, sós vízben 6-8 percig főzzük.
Lecsepegtetjük és kettesével szétválogatjuk méret szerint (az egyformákat egymásra pakoljuk), félretesszük hűlni.
Vágjuk a sajtot is vastag szeletekre, majd vágjunk ki belőlük karalábényi darabokat. Két karalábé közé tegyünk egy sajtot és tenyérrel jól nyomjuk össze.
Panírozzuk be a szendvicseket úgy, hogy a parmezánt keverjük a prézlihez, süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
Miközben sülnek a pogácsák, hevítsük meg az olajat, pirítsuk meg rajta a kétfajta hagymát.
Dobjuk rá a felkockázott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, rakjunk bele chilit, attól függően mennyire szeretjük/bírjuk a csípőset.
A bazsalikomot csak a legvégén keverjük bele. Főzzük addig, amíg sűrű szószt nem kapunk.
Tálaljuk a karalábét a szósz tetején.
2 db. Karalábé (250 g)
100 g sajt
20 g parmezán (reszelt)
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
400 g paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
3 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
1 evőkanál olivaolaj
chili
só
Hámozzuk meg a karalábékat, és vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre, sós vízben 6-8 percig főzzük.
Lecsepegtetjük és kettesével szétválogatjuk méret szerint (az egyformákat egymásra pakoljuk), félretesszük hűlni.
Vágjuk a sajtot is vastag szeletekre, majd vágjunk ki belőlük karalábényi darabokat. Két karalábé közé tegyünk egy sajtot és tenyérrel jól nyomjuk össze.
Panírozzuk be a szendvicseket úgy, hogy a parmezánt keverjük a prézlihez, süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
Miközben sülnek a pogácsák, hevítsük meg az olajat, pirítsuk meg rajta a kétfajta hagymát.
Dobjuk rá a felkockázott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, rakjunk bele chilit, attól függően mennyire szeretjük/bírjuk a csípőset.
A bazsalikomot csak a legvégén keverjük bele. Főzzük addig, amíg sűrű szószt nem kapunk.
Tálaljuk a karalábét a szósz tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése