Elmúlt ezüstvasárnap, azaz Advent 3. vasárnapja van. Ideje összeírni, kinek milyen ajándékot szánunk, illetve elgondolkozni azon, hogy mi lesz az idei karácsonyi menü. A bevásárlólista írása közben biztosan jól esik majd egy forró ital. Ezt a mandulás forrócsokit laktózérzékenyek is fogyaszthatják, ha elhagyjuk a tetejéről a tejszínhabot.
Hozzávalók:
1 liter mandulatej
4 evőkanál keserű kakaópor
1-4 evőkanál juharszirup, attól függően, mennyire édesen szeretjük
2 fahéjrúd
Díszítéshez:
étcsokoládé
tejszínhab
mandula, durvára vágva
csokiforgács
A díszítésre szánt csokoládét olvasszuk meg. Mártsuk a poharak szélét a csokoládéba, majd forgassuk meg a felaprított mandulában.
A forrócsoki hozzávalóit tegyük egy kis lábosba, lassan melegítsük forrásig.
Töltsük az előkészített poharakba, tegyünk felvert tejszínhabot a tetejére, majd szórjuk meg mandulával és csokoládé forgáccsal.
Hozzávalók:
1 liter mandulatej
4 evőkanál keserű kakaópor
1-4 evőkanál juharszirup, attól függően, mennyire édesen szeretjük
2 fahéjrúd
Díszítéshez:
étcsokoládé
tejszínhab
mandula, durvára vágva
csokiforgács
A díszítésre szánt csokoládét olvasszuk meg. Mártsuk a poharak szélét a csokoládéba, majd forgassuk meg a felaprított mandulában.
A forrócsoki hozzávalóit tegyük egy kis lábosba, lassan melegítsük forrásig.
Töltsük az előkészített poharakba, tegyünk felvert tejszínhabot a tetejére, majd szórjuk meg mandulával és csokoládé forgáccsal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése