Nemsokára jön a Mikulás, remélem, mindenki nagyon jól viselkedett! Mi ezekkel a browniekkal várjuk a télaput, remélem értékeli majd és nem csak virgácsot kapok.
Hozzávalók:
240 g vaj
2 evőkanál olaj
1 bögre (200 g) cukor
4 tojás
1 bögre liszt
1 bögre kakaópor
3/4 teáskanál só
150 g étcsokicseppek vagy étcsoki apróra vágva
Díszítéshez:
50 g fehércsoki pasztilla
20 g étcsoki pasztilla
színes cukor (m&m's vagy smarties)
sós perec
pár csepp piros ételfesték
pár csepp testszínű ételfesték (ehelyett is használható piros, csak nagyon kevés, épp csak rózsaszín legyen)
kókuszreszelék
A vajat az olajjal és a cukorral megolvasztjuk, majd lehűtjük szobahőmérsékletűre.
A kakaót, a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk.
Elkezdjük habosra verni, közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, valamint a vanília-kivonatot.
Miután minden tojást hozzáadtunk, magas fokozaton egy-két percig verjük, amíg habos és halványsárga nem lesz.
A lisztes hozzávalókat beleöntjük és egy lapát segítségével forgatjuk a tojásba.
Amikor homogén masszát kapunk, belekeverjük a csokoládé-cseppeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát.
25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Kivéve a sütőből hagyjuk egészen kihűlni díszítés előtt.
A díszítéshez olvasszuk meg a fehér -és étcsokit.
A rénszarvashoz a perceket törjük félbe, a csokoládéba mártva ragasszuk a helyükre.
A rénszarvas orrocskáját szintén csokiba mártva rögzítsük a brownien.
A szemeket olvasztott fehér csokoládéval rajzoljuk meg, miután megszáradt a csokoládé egy-egy pötty étcsokit nyomjunk a közepébe pupilláknak.
240 g vaj
2 evőkanál olaj
1 bögre (200 g) cukor
4 tojás
1 bögre liszt
1 bögre kakaópor
3/4 teáskanál só
150 g étcsokicseppek vagy étcsoki apróra vágva
Díszítéshez:
50 g fehércsoki pasztilla
20 g étcsoki pasztilla
színes cukor (m&m's vagy smarties)
sós perec
pár csepp piros ételfesték
pár csepp testszínű ételfesték (ehelyett is használható piros, csak nagyon kevés, épp csak rózsaszín legyen)
kókuszreszelék
A vajat az olajjal és a cukorral megolvasztjuk, majd lehűtjük szobahőmérsékletűre.
A kakaót, a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk.
Elkezdjük habosra verni, közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, valamint a vanília-kivonatot.
Miután minden tojást hozzáadtunk, magas fokozaton egy-két percig verjük, amíg habos és halványsárga nem lesz.
A lisztes hozzávalókat beleöntjük és egy lapát segítségével forgatjuk a tojásba.
Amikor homogén masszát kapunk, belekeverjük a csokoládé-cseppeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát.
25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Kivéve a sütőből hagyjuk egészen kihűlni díszítés előtt.
A díszítéshez olvasszuk meg a fehér -és étcsokit.
A rénszarvashoz a perceket törjük félbe, a csokoládéba mártva ragasszuk a helyükre.
A rénszarvas orrocskáját szintén csokiba mártva rögzítsük a brownien.
A szemeket olvasztott fehér csokoládéval rajzoljuk meg, miután megszáradt a csokoládé egy-egy pötty étcsokit nyomjunk a közepébe pupilláknak.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése