Ma este holdtölte van, ami állítólag rossz hatással van az alvás minőségére. Egy bögre meleg tej, azonban segíthet az elalvásban.
Rózsa, kardamom, málna. Ettől lesz szép a medve álma.
A "moon milk", vagyis Hold tej az álmatlanság egyik legrégebbi természetes ellenszere, épp reneszánszát éli. Gyakorlatilag a pohár meleg tejci, -melyet lefekvés előtt fogyasztunk- különböző ízesítésekkel és csodálatos színekkel cifrázva. A meleg, gyógynövényes és fűszeres tej fogyasztása évszázadok óta ismert az indiai hagyományos gyógyászatban (Ayurveda). Gyakori összetevője még az ashwagandha, amely az ayurvédikus orvoslásban általánosan használt adaptogén gyógynövény. Biolboltban kapható, de tapasztalatom alapján enélkül is hatásos.
Hozzávalók 2 bögrényihez:
2 bögre tej vagy mandulatej
1/2 bögre fagyasztott málna vagy 10 g fagyasztva szárított málna (ennyiből jut a tetejére díszítésnek is)
1 teáskanál ashwagandha por
1 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rózsavíz
2 evőkanál méz vagy juharszirup
csipet só
A tejet forrásig melegítjük.
Beletesszük a többi hozzávalót és jó alaposan elkeverjük.
Ha van tejhabosítónk, azzal felhabosítjuk, ha nincs egy kézi habverő is megfelel.
Melegen fogyasszuk.
Rózsa, kardamom, málna. Ettől lesz szép a medve álma.
A "moon milk", vagyis Hold tej az álmatlanság egyik legrégebbi természetes ellenszere, épp reneszánszát éli. Gyakorlatilag a pohár meleg tejci, -melyet lefekvés előtt fogyasztunk- különböző ízesítésekkel és csodálatos színekkel cifrázva. A meleg, gyógynövényes és fűszeres tej fogyasztása évszázadok óta ismert az indiai hagyományos gyógyászatban (Ayurveda). Gyakori összetevője még az ashwagandha, amely az ayurvédikus orvoslásban általánosan használt adaptogén gyógynövény. Biolboltban kapható, de tapasztalatom alapján enélkül is hatásos.
Hozzávalók 2 bögrényihez:
2 bögre tej vagy mandulatej
1/2 bögre fagyasztott málna vagy 10 g fagyasztva szárított málna (ennyiből jut a tetejére díszítésnek is)
1 teáskanál ashwagandha por
1 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rózsavíz
2 evőkanál méz vagy juharszirup
csipet só
A tejet forrásig melegítjük.
Beletesszük a többi hozzávalót és jó alaposan elkeverjük.
Ha van tejhabosítónk, azzal felhabosítjuk, ha nincs egy kézi habverő is megfelel.
Melegen fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése