A saláták lelke az öntet. Ezernyi variáció áll rendelkezésünkre kezdve az olajos, az ecetes vagy esetleg joghurt alapú mártásokkal. A vinaigrette ecet és olaj alapú, hideg salátaöntet. Az avokádótól nem csak gyönyörű színe, de nagyon krémes állaga is lesz.
Hozzávalók a csirkéhez:
1/2 bögre frissen facsart citromlé
1/4 bögre tequila
1/4 bögre olívaolaj
1 evőkanál chili por
1 evőkanál méz
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál feketebors
1 kg csirkemellfilé
A salátához:
1 fejes saláta
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
100 g bivalymozzarella
1 érett avokádó
Az avokádó vinaigrette-hez:
1 érett avokádó
3/4 bögre olívaolaj
1/4 bögre fehérborecet
1 citrom leve
só, bors
A csirkével kezdjük a salátát. A páchoz egy tálban keverjük össze a citromlevet, a tequilát, olívaolajat, chiliport, a mézet, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
Tegyük a csirkét egy lezárható zacskóba és öntsük rá a páclevet. Alaposan forgassuk meg a csirkéket benne, mozgatva, rázogatva. Pácolhatjuk simán egy tálban is, ha nincs ilyen zacskónk.
Helyezzük hűtőszekrénybe legalább 30 percre, de maximum 4 órára.
Amikor készen áll a sütésre, forrósítsunk fel egy grill- vagy sima serpenyőt.
Süssük közepes hőmérsékleten 15-20 percig, közben egyszer megforgatva.
Pihentessük pár percet, mielőtt felszeleteljük.
A vinaigrette összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe és pürésítsük, addig amíg nagyon krémes és sima nem lesz. Kóstoljuk meg, kell-e sózni, borsozni.
A salátaleveleket tépkedjük össze. A hagymát, retket, mozzarellát szeleteljük fel.
Az avokádót hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre.
Tálaljuk a salátát az öntettel.
Hozzávalók a csirkéhez:
1/2 bögre frissen facsart citromlé
1/4 bögre tequila
1/4 bögre olívaolaj
1 evőkanál chili por
1 evőkanál méz
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál feketebors
1 kg csirkemellfilé
A salátához:
1 fejes saláta
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
100 g bivalymozzarella
1 érett avokádó
Az avokádó vinaigrette-hez:
1 érett avokádó
3/4 bögre olívaolaj
1/4 bögre fehérborecet
1 citrom leve
só, bors
A csirkével kezdjük a salátát. A páchoz egy tálban keverjük össze a citromlevet, a tequilát, olívaolajat, chiliport, a mézet, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
Tegyük a csirkét egy lezárható zacskóba és öntsük rá a páclevet. Alaposan forgassuk meg a csirkéket benne, mozgatva, rázogatva. Pácolhatjuk simán egy tálban is, ha nincs ilyen zacskónk.
Helyezzük hűtőszekrénybe legalább 30 percre, de maximum 4 órára.
Amikor készen áll a sütésre, forrósítsunk fel egy grill- vagy sima serpenyőt.
Süssük közepes hőmérsékleten 15-20 percig, közben egyszer megforgatva.
Pihentessük pár percet, mielőtt felszeleteljük.
A vinaigrette összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe és pürésítsük, addig amíg nagyon krémes és sima nem lesz. Kóstoljuk meg, kell-e sózni, borsozni.
A salátaleveleket tépkedjük össze. A hagymát, retket, mozzarellát szeleteljük fel.
Az avokádót hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre.
Tálaljuk a salátát az öntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése