A francia terrine egy agyagból készült, jobbára fedeles tálat jelent, amelyekben készültek a különböző húspástétomok. A terrine alapanyaga bármi lehet: hús, zöldség, sajt, sőt még gyümölcs is. Ezúttal nyúllal és pisztáciával készült. Vacsorára és előételnek egy vasárnapi ebédhez is tökéletes.
Hozzávalók:
2 nyúlból származó hús, lábak és a gerinc
200 g darált marhahús
200 g darált sertésdagadó
25 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál szegfűbors
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
150 g sótlan pisztácia
3-4 evőkanál brandy
olaj
16-20 szelet bacon vagy húsos császár
Filézzük ki a nyulakat vagy kérjük meg rá a hentest. Nagyjából 500 g-ra lesz szükségünk a gerinceken kívül.
A gerinc melletti húsokat tegyük félre, a többit vágjuk nagyon apróra.
Olvassuk meg a vajat egy serpenyőben és főzzük benne a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát és a kakukkfüvet, alacsony hőfokon 6-8 percig.
Tegyük egy tálba a darált húsokat és a felkockázott nyúlrészeket.
Adjuk hozzá a hagymás keveréket, a szegfűborsot, a sót, borsot és 3 evőkanál brandyt, a pisztáciát, majd jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk a hűtőszekrényben 1 órán át vagy hosszabb ideig pihenni.
Hozzávalók:
2 nyúlból származó hús, lábak és a gerinc
200 g darált marhahús
200 g darált sertésdagadó
25 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál szegfűbors
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
150 g sótlan pisztácia
3-4 evőkanál brandy
olaj
16-20 szelet bacon vagy húsos császár
Filézzük ki a nyulakat vagy kérjük meg rá a hentest. Nagyjából 500 g-ra lesz szükségünk a gerinceken kívül.
A gerinc melletti húsokat tegyük félre, a többit vágjuk nagyon apróra.
Olvassuk meg a vajat egy serpenyőben és főzzük benne a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát és a kakukkfüvet, alacsony hőfokon 6-8 percig.
Tegyük egy tálba a darált húsokat és a felkockázott nyúlrészeket.
Adjuk hozzá a hagymás keveréket, a szegfűborsot, a sót, borsot és 3 evőkanál brandyt, a pisztáciát, majd jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk a hűtőszekrényben 1 órán át vagy hosszabb ideig pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 160 ° C fokra.
Ellenőrizzük a húsos keveréket, kell-e még sózni, borsozni.
Forraljunk vizet.
A sütőformát tegyük egy mély tepsibe és öntsük ebbe a felforralt vizet úgy, hogy a kenyérsütő forma feléig érjen.
2 órán keresztül süssük.
Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a formában.
Súllyal nyomjuk le, ehhez érdemes egy fóliába csomagolt karton a tetejére tenni és erre helyezni a súlyt.
Legalább egy éjszakán át pihentessük így.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése