Újabb módot találtam arra, hogyan lehet (számomra is) élvezetes ételt készíteni csirkemájjal. A fűszeres bunda alatt ellenállhatatlanul krémes máj lapul. Itt a lehetőség, hogy az is megkóstolja a csirkemájat, aki eddig nem szerette a tolakodóan intenzív ízét. A titok az egy éjszakán át tartó aludttejben való pácolásban rejlik. Ettől íze ellágyul, állaga a grízesről egészen krémesre vált.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 szárított fokhagyma
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál kristálycukor
+ chilipehely, annak, aki csípősen szereti
1/2 liter aludttej
A lisztkeverékhez:
1 bögre liszt
1/2 evőkanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 szárított fokhagyma
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál kristálycukor
+ chilipehely, annak, aki csípősen szereti
2 bögre sertészsír
Hozzávalók a fűszeres mártogatókhoz:
Currys:
3 evőkanál majonéz
1/2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál friss citromlé
só
Sriracha majonéz:
3 evőkanál majonéz
2 teáskanál Sriracha chili szósz
Fokhagymás:
3 evőkanál majonéz
2 gerezd fohagyma, zúzva
1/2 teáskanál friss citromlé
só
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 szárított fokhagyma
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál kristálycukor
+ chilipehely, annak, aki csípősen szereti
1/2 liter aludttej
A lisztkeverékhez:
1 bögre liszt
1/2 evőkanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 szárított fokhagyma
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál kristálycukor
+ chilipehely, annak, aki csípősen szereti
2 bögre sertészsír
Hozzávalók a fűszeres mártogatókhoz:
Currys:
3 evőkanál majonéz
1/2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál friss citromlé
só
Sriracha majonéz:
3 evőkanál majonéz
2 teáskanál Sriracha chili szósz
Fokhagymás:
3 evőkanál majonéz
2 gerezd fohagyma, zúzva
1/2 teáskanál friss citromlé
só
Tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
A májakat jó alaposan csepegtessük le.
Forgassuk meg mindegyiket a lisztes keverékben, majd hagyjuk pihenni 10 percig.
Forrósítsuk fel a zsírt egy mély serpenyőben. Közepes lángos, lehetőleg fedő alatt süssük, mert fröcskölhet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése