A pezsgő nagyon sokáig csak a leggazdagabbak itala volt. A gyártási technológia megváltozásával egyre többen juthattak hozzá a luxusitalhoz. Annak ellenére, hogy manapság már bárki számára elérhető egy-egy üveg ilyen habzó ital, mégis megőrizte előkelő szerepét a szilveszteri szokások között. A pezsgő fogyasztása az év utolsó napján gazdagságot ígér a következő évben. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni és nem szeretnénk éjfélig várni vele, akkor készítsünk pezsgős koktélokat, de azért éjfélre mindenképp hagyjunk egy bontatlan üveget!
Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet!
Hozzávalók:
200 g fagyasztott málna
1/4 bögre porcukor
1 bögre tejszín
1 üveg pezsgő vagy habzó bor
Pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez.
A tejszínben keverjük el a porcukrot, majd a fagyos málnával turmixoljuk simára.
Tegyük mélyhűtőbe fogyasztásig.
Szervírozáskor tegyünk egy-egy nagy gombóc málnafagyit a pezsgőspoharak aljába.
Öntsük fel behűtött pezsgővel, dobáljunk a poharakba pár szem málnát.
B.Ú.É.K
Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet!
Hozzávalók:
200 g fagyasztott málna
1/4 bögre porcukor
1 bögre tejszín
1 üveg pezsgő vagy habzó bor
Pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez.
A tejszínben keverjük el a porcukrot, majd a fagyos málnával turmixoljuk simára.
Tegyük mélyhűtőbe fogyasztásig.
Szervírozáskor tegyünk egy-egy nagy gombóc málnafagyit a pezsgőspoharak aljába.
Öntsük fel behűtött pezsgővel, dobáljunk a poharakba pár szem málnát.
B.Ú.É.K
Megjegyzések
Megjegyzés küldése