Az alap élénkzöld.
A gyümölcs puha, érett körte.
Az aszalt áfonya fanyar és vibrálóan piros.
A kandírozott diók, édes rágcsálnivalók, melyek tökéletesen ellensúlyozzák a balzsamos öntet savasságát.
Mi más kellhet még egy tökéletes őszi salátához?
Hozzávalók a salátaöntehez:
1/3 bögre extra szűz olívaolaj
2 1/2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál magos mustár
2 finomra vágott újhagyma
Só és frissen őrölt fekete bors
A salátához:
1/2 bögre (125 g) dió, összetördelve kisebb darabokra
1 evőkanál vaj
1 evőkanál barnacukor
200 g spenótlevél
100 g salátalevél
egy marék rukkola
2 érett körte, vékonyan felszeletelve
100 g feta sajt, felkockázva
40 g aszalt áfonya
egész szemű mák a tálaláshoz
Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat és a barnacukrot.
Adjuk hozzá diót és pirítsuk folyamatosan kevergetve, amíg karamellizálódik, kb. 2 percig.
Hűtsük le.
Forgassuk össze a saláta hozzávalóit egy tálban.
Szórjuk rá a karamellizált diót, öntsük nyakon a salátaöntettel, majd szórjuk meg mákkal.
A gyümölcs puha, érett körte.
Az aszalt áfonya fanyar és vibrálóan piros.
A kandírozott diók, édes rágcsálnivalók, melyek tökéletesen ellensúlyozzák a balzsamos öntet savasságát.
Mi más kellhet még egy tökéletes őszi salátához?
Hozzávalók a salátaöntehez:
1/3 bögre extra szűz olívaolaj
2 1/2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál magos mustár
2 finomra vágott újhagyma
Só és frissen őrölt fekete bors
A salátához:
1/2 bögre (125 g) dió, összetördelve kisebb darabokra
1 evőkanál vaj
1 evőkanál barnacukor
200 g spenótlevél
100 g salátalevél
egy marék rukkola
2 érett körte, vékonyan felszeletelve
100 g feta sajt, felkockázva
40 g aszalt áfonya
egész szemű mák a tálaláshoz
Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat és a barnacukrot.
Adjuk hozzá diót és pirítsuk folyamatosan kevergetve, amíg karamellizálódik, kb. 2 percig.
Hűtsük le.
Forgassuk össze a saláta hozzávalóit egy tálban.
Szórjuk rá a karamellizált diót, öntsük nyakon a salátaöntettel, majd szórjuk meg mákkal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése