Már csak egy nap és itt a Mindenszentek éjszakája. Valaki megemlékezik a halottak napjáról, valaki Halloweent ünnepel, valaki mindkettőt tartja. Egy valami közös, mindannyian eszünk. Van, aki nagyon szeret enni, van, aki nagyon szeret sütni. És vannak, akik mindkettőt szeretik. Elsősorban nekik ajánlom ezt a szellemes süteményt, aztán - szépen sorban - mindenki másnak.
👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻
Hozzávalók a muffinhoz:
170 g vaj
125 g cukor
2 tojás
2 teáskanál vanília-kivonat
32 g kakaópor
90 ml feketekávé
210 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
110 g tejföl
Mindkét krém a teljes adag sütemény bevonására elég, ezért, ha kétfélét készítünk, fele mennyiséggel dolgozzunk vagy süssünk dupla adag muffint.
A (kísértetes) marshmallow krémhez:
4 tojásfehérje
1 bögre (200 g) cukor
1 teáskanál ecet
csipet só
1/2 evőkanál vanília-kivonat
A csokoládékrémhez:
175 g étcsokoládé
1 bögre (236 ml) habtejszín
2 teáskanál vanília-kivonat
1/4 vagy 1/2 bögre cukor, attól függően mennyire szeretnénk édes krémet
halloween kekszek vagy cukorkák a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Tegyünk muffinkapszlikat a sütőformánkba vagy kenjük ki.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habverővel verjük a vajat a cukorral közepes sebességgel 3 percig, amíg habos nem lesz. Alacsony fokozaton adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
Adjuk hozzá a vaníliát és verjük habosra és simára.
Egy kis tálban keverjük össze a kakaóport és a forró kávét, amíg sima massza nem lesz belőle.
Ezt keverjük a tojásos krémhez.
Forgassuk bele lapáttal a lisztes keverék felét, majd az összes tejfölt.
Ezután jöhet a maradék lisztkeverék.
Keverjük teljesen csomómentesre.
Töltsük a formákba és 15-20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni.
A szellemekhez a tojásfehérjét verjük magas fokozaton kemény habbá.
Ha már nem konyul le a hab vége, akkor szitáljuk bele adagonként a porcukrot, adjuk hozzá az ecetet, a sót és verjük keményre.
Keverjük hozzá a vaníliát.
Habnyomózsákba töltve készítsünk szellemeket a muffinok tetején.
Olvasztott csokiból vagy csokicseppekkel csináljunk szemeket nekik.
A csokis krémhez, olvasszuk fel a csokit a cukorral a tejszínben. Keverjük bele a vaníliát és teljesen hűtsük le.
Amikor megdermedt, verjük fel és csillagcsővel ellátott habzsákkal nyomjuk a muffinok tetejére.
125 g cukor
2 tojás
2 teáskanál vanília-kivonat
32 g kakaópor
90 ml feketekávé
210 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
110 g tejföl
Mindkét krém a teljes adag sütemény bevonására elég, ezért, ha kétfélét készítünk, fele mennyiséggel dolgozzunk vagy süssünk dupla adag muffint.
A (kísértetes) marshmallow krémhez:
4 tojásfehérje
1 bögre (200 g) cukor
1 teáskanál ecet
csipet só
1/2 evőkanál vanília-kivonat
A csokoládékrémhez:
175 g étcsokoládé
1 bögre (236 ml) habtejszín
2 teáskanál vanília-kivonat
1/4 vagy 1/2 bögre cukor, attól függően mennyire szeretnénk édes krémet
halloween kekszek vagy cukorkák a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Tegyünk muffinkapszlikat a sütőformánkba vagy kenjük ki.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habverővel verjük a vajat a cukorral közepes sebességgel 3 percig, amíg habos nem lesz. Alacsony fokozaton adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
Adjuk hozzá a vaníliát és verjük habosra és simára.
Egy kis tálban keverjük össze a kakaóport és a forró kávét, amíg sima massza nem lesz belőle.
Ezt keverjük a tojásos krémhez.
Forgassuk bele lapáttal a lisztes keverék felét, majd az összes tejfölt.
Ezután jöhet a maradék lisztkeverék.
Keverjük teljesen csomómentesre.
Töltsük a formákba és 15-20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni.
A szellemekhez a tojásfehérjét verjük magas fokozaton kemény habbá.
Ha már nem konyul le a hab vége, akkor szitáljuk bele adagonként a porcukrot, adjuk hozzá az ecetet, a sót és verjük keményre.
Keverjük hozzá a vaníliát.
Habnyomózsákba töltve készítsünk szellemeket a muffinok tetején.
Olvasztott csokiból vagy csokicseppekkel csináljunk szemeket nekik.
A csokis krémhez, olvasszuk fel a csokit a cukorral a tejszínben. Keverjük bele a vaníliát és teljesen hűtsük le.
Amikor megdermedt, verjük fel és csillagcsővel ellátott habzsákkal nyomjuk a muffinok tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése