Ugrás a fő tartalomra

Ördögök eledele muffin

Már csak egy nap és itt a Mindenszentek éjszakája. Valaki megemlékezik a halottak napjáról, valaki Halloweent ünnepel, valaki mindkettőt tartja. Egy valami közös, mindannyian eszünk. Van, aki nagyon szeret enni, van, aki nagyon szeret sütni. És vannak, akik mindkettőt szeretik. Elsősorban nekik ajánlom ezt a szellemes süteményt, aztán - szépen sorban - mindenki másnak.





👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻🕸️👻🕯️👻



Hozzávalók a muffinhoz:
170 g vaj
125 g cukor
2 tojás
2 teáskanál vanília-kivonat
32 g kakaópor
90 ml feketekávé
210 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
110 g tejföl

Mindkét krém a teljes adag sütemény bevonására elég, ezért, ha kétfélét készítünk, fele mennyiséggel dolgozzunk vagy süssünk dupla adag muffint.


A (kísértetes) marshmallow krémhez:

4 tojásfehérje
1 bögre (200 g) cukor
1 teáskanál ecet
csipet só
1/2 evőkanál vanília-kivonat

A csokoládékrémhez:

175 g étcsokoládé
1 bögre (236 ml) habtejszín
2 teáskanál vanília-kivonat
1/4 vagy 1/2 bögre cukor, attól függően mennyire szeretnénk édes krémet
halloween kekszek vagy cukorkák a díszítéshez

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Tegyünk muffinkapszlikat a sütőformánkba vagy kenjük ki.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habverővel verjük a vajat a cukorral közepes sebességgel 3 percig, amíg habos nem lesz. Alacsony fokozaton adjuk hozzá egyesével a tojásokat.


Adjuk hozzá a vaníliát és verjük habosra és simára.
Egy kis tálban keverjük össze a kakaóport és a forró kávét, amíg sima massza nem lesz belőle.


Ezt keverjük a tojásos krémhez.
Forgassuk bele lapáttal a lisztes keverék felét, majd az összes tejfölt.


Ezután jöhet a maradék lisztkeverék.
Keverjük teljesen csomómentesre.
Töltsük a formákba és 15-20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni.
A szellemekhez a tojásfehérjét verjük magas fokozaton kemény habbá.
Ha már nem konyul le a hab vége, akkor szitáljuk bele adagonként a porcukrot, adjuk hozzá az ecetet, a sót és verjük keményre.
Keverjük hozzá a vaníliát.
Habnyomózsákba töltve készítsünk szellemeket a muffinok tetején.
Olvasztott csokiból vagy csokicseppekkel csináljunk szemeket nekik.
A csokis krémhez, olvasszuk fel a csokit a cukorral a tejszínben. Keverjük bele a vaníliát és teljesen hűtsük le.


Amikor megdermedt, verjük fel és csillagcsővel ellátott habzsákkal nyomjuk a muffinok tetejére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pisztáciatorta mascarpone-krémmel

A könnyű és levegős zöld piskóta telis-tele van pisztáciával. Ha lehúzzuk a magok belső, barna héját, akkor ételfesték sem kell ahhoz, hogy gyönyörű zöld színt kapjunk. Érdekes infó, hogy egy kis mandula kivonat hozzáadásával intenzívebbé lehet tenni a pisztácia-ízt. Állítólag a pisztácia fagyi ízének nagy részét is ez adja. A biztonság kedvéért a mascarpone rétegek alá még elrejtettem némi pisztáciakrémet is, hogy biztosan brutál pisztáciás legyen ez a torta. Hozzávalók a piskótához (12-14 szelet): 6 tojás 180 g cukor 140 g hántolt, sótlan pisztácia  40 g héj nélküli mandula 40 g liszt Hozzávalók a pisztácia krémhez: 140 hántolt pisztácia 40 g cukor csipet só 50 g tejszín 50 g fehércsokoládé Hozzávalók a mascarpone krémhez: 4 db tojás sárgája 600 g tejszín 200 g fehércsokoládé 500 g mascarpone Díszítéshez: 120 g tört pisztácia Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Vágjunk egy darab sütőpapírt egy 22-24 cm-es tortaforma aljába. Kikenni nem kell. Daráljuk meg a pisztáciát és a man

Réteges szeder-mousse torta

Ez a dekoratív torta rengeteg szederrel és főzött citromkrémmel készült. Az alapja egy mandulás sütemény, mely gabonalisztet nem tartalmaz, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Elkészítése sok kézügyességet nem, de némi türelmet igényel. Ezenkívül csak egy kapcsos, magas tortaforma kell hozzá. Hozzávalók a tésztához: 150 g egész mandula 4 nagy tojás, szétválasztva 100 g cukor 1 citrom reszelt héja A rétegekhez: 900 g friss vagy fagyasztott szeder 3 citrom leve (175 ml) és reszelt héja 2 tojás 150 g vaj 380 g cukor 35 g zselatin 500 g habtejszín 2 teáskanál vaníliakivonat + 23-24 cm átmérőjű tortaforma Tegyünk félre 12 szép szem szedret a díszítéshez. Először a citromkrémet készítjük el. Tegyük egy kis lábosba az összes citromlevet és a reszelt citromhéjat. Adjunk hozzá 180 g cukrot és 2 tojást. Kézzel keverjük simára, majd, alacsony lángon főzzük folyamatosan kevergetve, amíg sűrűsödni nem kezd. Vegyük le a gázról és adjunk hozzá 85 g vajat. A szederpüréhez

Tortaklasszikusok: Orosz krémtorta

Oroszkrém torta vagy orosz krémtorta? Nem orosz, hanem nagyon is magyar, főzött angolkrémmel. Szóval egy krémes torta, melyet először egy magyar kávéházban szolgáltak fel, megalkotója feltételezhetően egy Oroszi nevű cukrász. A recept az 1964-es Rákóczi János féle Konyhaművészet című szakácskönyben található. Hozzávalók a piskótához: 5 tojás 100 g liszt 100 g cukor A krémhez: 300 ml tej 5 tojássárgája 200 g kristálycukor 1 teáskanál vanília kivonat 200 ml rum (én Captain Morgant használok) 100 g aranymazsola 100 g kandírozott narancshéj 15 g zselatin 600 ml habtejszín (400 ml  a krémbe, a maradék díszítéshez) + a díszítéshez: kandírozott narancshéj, kandírozott narancsszelet A mazsolákat áztassuk a rumba. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tojássárgákat verjük habosra a cukorral. Verjük keményre a tojásfehérjéket és forgassuk bele lapáttal a tojássárgájába. Szitáljuk ebbe a lisztet és keverjük ezt is simára, vigyázva, a habot ne törjü