A dermesztő hideggel érkező ősz épp megmutatja szebbik arcát. Ki kell hát használni, amíg ilyen kellemesen hűvöskések az esték és ki lehet ülni egy-egy forró itallal a teraszra, kertbe, udvarra. Ha a forralt borral megvárnád a decembert, akkor az ősz sztárgyümölcséből - az almából - készült cider neked való. Fűszerekkel, forrón. Még egy ok, amiért az őszt szeretni lehet.
Hozzávalók (8 adaghoz):
2 liter cider
1 narancs
1 nagy alma
3 fahéj rúd
6-8 egész szegfűszeg
2-3 egész szegfűbors
csipet szerecsendió
Szeleteljük vékonyra a gyümölcsöket.
Tegyük az összes hozzávalót egy edénybe és a legalacsonyabb hőfokon főzzük 30-40 percig, hogy az ízek összeérjenek, de nem forraljuk el az alkoholt.
Ezzel kész is.
Melegen fogyasszuk, almaszeletekkel díszíthetjük.
Hozzávalók (8 adaghoz):
2 liter cider
1 narancs
1 nagy alma
3 fahéj rúd
6-8 egész szegfűszeg
2-3 egész szegfűbors
csipet szerecsendió
Szeleteljük vékonyra a gyümölcsöket.
Tegyük az összes hozzávalót egy edénybe és a legalacsonyabb hőfokon főzzük 30-40 percig, hogy az ízek összeérjenek, de nem forraljuk el az alkoholt.
Ezzel kész is.
Melegen fogyasszuk, almaszeletekkel díszíthetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése