Krémes, fűszeres, ragyogó színű leves. Mert nem csak a nyúlnak jár a répa! 🥕
Hozzávalók:
4 bögre zöldségleves
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma, felaprítva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
4 nagy sárgarépa, felszeletelve
1 közepes burgonya, meghámozva és darabokra vágva
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fehérbors
Az olajon a hagymákat dinszteljük meg.
Reszeljük rá a gyömbért és pirítsuk további egy percig.
Öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, fedjük le és főzzük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Turmixoljuk le, ízesítsük a citromlével és tálaljuk natúr joghurttal.
Hozzávalók:
4 bögre zöldségleves
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma, felaprítva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
4 nagy sárgarépa, felszeletelve
1 közepes burgonya, meghámozva és darabokra vágva
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fehérbors
Az olajon a hagymákat dinszteljük meg.
Reszeljük rá a gyömbért és pirítsuk további egy percig.
Öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, fedjük le és főzzük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Turmixoljuk le, ízesítsük a citromlével és tálaljuk natúr joghurttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése