Sajnos egyre nehezebb egreshez jutni a piacon, pedig a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan, - értékes tápanyagai mellett - rendkívül sokféleképpen felhasználható. Ez a csípős és édes egres chutney kiváló kísérője lehet különféle sajtoknak, egy esti borozás mellé.
Hozzávalók:
500 g érett egres
2 evőkanál mogyoróolaj
1 egész piros chili
1 babérlevél
4 egész kardamommag
5 centis fahéj darab
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál édesköménymag
1/2 teáskanál mustármag
1/2 teáskanál görögszénamag
1/2 teáskanál kurkuma por
1 és 1/2 teáskanál chili por
1/2 teáskanál só
100 g pálmacukor vagy nádcukor
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
Csökkentsük alatta a hőt közepes fokozatra és adjuk hozzá a kurkumát, a köményt, a koriandert, mustármagot, görögszénát és a chiliport.
Kevergetve főzzük, amíg a gyümölcs puhulni nem kezd.
Adjuk hozzá az édesköménymagot is, majd sózzuk, borsozzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése