Idén is hoztam egy jégrém receptet, a fagylaltgéppel nem rendelkezők számára. A sütésnek köszönhetően a nektarinnak még intenzívebb lesz az íze. Válasszunk érett, de nem túl puha példányokat, és ezúttal nyugodtan vehetjük az olcsóbb, apróbb szemű, kevésbé dekoratív darabokat. A créme fraîche-től krémesebb, kevésbé jégkásás fagylaltokat kaphatunk, de ha nem sikerül beszereznünk, helyettesíthetjük zsíros tejföllel is. És mint mindig, nem kell megijedni, ha még nincsen jégkrémes formánk, kis műanyag pohárkák is megteszik.
Hozzávalók:
1 és 1/2 kg érett sárga húsú nektarin
1/2 bögre (100 g) cukor
1 bögre (240 ml) tej
1 bögre (240 g) crème fraîche vagy zsíros tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Mossuk meg és szedjük félbe a barackokat, távolítsuk el a magokat.
Vágott felükkel lefelé fektessük a gyümölcsöket a tepsibe.
Szórjuk meg a cukorral és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 30-40 percre vagy amíg meg nem puhulnak.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Miután kihűlt, tegyük turmixgépbe a levével együtt.
Adjuk hozzá a crème fraîche-t, a tejet és a vanília kivonatot.
Amikor sima és krémes, töltsük a formánkba, tegyük rá a tetejét és dugdossuk bele a pálcikákat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése