Nem csak azért érdemes otthon fagylaltot készíteni, mert így biztosan tudjuk, hogy mi kerül bele, de így a legkülönfélébb ízeket is kipróbálhatjuk. Ezt a verziót a kedvenc török desszertem ihlette: a rózsás lokum, pisztáciadarabokkal. Fagylaltgép nélkül is elkészíthetitek. Az alaprecept ugyanaz, csak a kézzel készült verziót érdemes fagyasztás közben egyszer legalább átkeverni, hogy krémesebb legyen. Mindkét módon elkészítettem, így mindkettőhöz találtok leírást. Nekem ennek a mennyiségnek a fele fért a fagylaltgépbe, ha valakinek olyan gépe van, amihez fagyasztani kell a tartályt, akkor érdemes elfeleznie a receptben szereplő mennyiségeket.
Hozzávalók:
500 ml habtejszín
1 konzerv cukrozott, sűrített tej
1 és 1/2 teáskanál vanília kivonat
3 szárított hibiszkuszvirág (opcionális, de ad egy kis színt a fagyinak)
1 és 1/2 evőkanál rózsavíz (nem rózsa kivonat!)
1 csepp piros ételfesték (opcionális)
100 g durvára vágott pisztácia
Díszítéshez:
Ehető rózsaszirom
apróra vágott pisztácia
Öntsük bele az édesített, sűrített tejet, a rózsavizet, a hibiszkuszport és/vagy az ételfestéket, valamint a vaníliát.
Töltsük fagyasztható edénybe és tegyük mélyhűtőbe, amíg meg nem szilárdul.
Erre nem írok időt, mert géptől függ, hogy mennyire szilárd állagú a fagylalt, amikor elkészül.
Tegyük vissza a mélyhűtőbe és még legalább 3-4 órán keresztül fagyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése