Egy hűsítő levest hoztam a forró nyári napokra, friss zöldfűszerekkel és krémes görög joghurttal. Főzni sem kell, így nem szükséges a tűzhely mellett állnunk.
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 kígyóuborka
1 és fél bögre (360 ml) görög joghurt
1/4 bögre (60 ml) extra szűz olívaolaj
kis csokor friss bazsalikom, snidling, mentalevél
3 evőkanál friss citromlé
2 szál újhagyma, feldarabolva
1 gerezd fokhagyma, meghámozva
1 teáskanál só
1 teáskanál méz
frissen őrölt fekete bors
Díszítéshez:
friss mentalevél, olívaolaj
A maradékot hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.
Minél tovább csináljuk, annál krémesebb lesz a leves.
Kóstoljuk meg, kell-e még sózni, borsozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése