Minél melegebb van, annál könnyedebb és gyorsabb fogásokra vágyunk. A makréla kifilézve nagyon gyorsan átsül. Kíséretnek egy tejszínnel kihabosított fetakrémet, lédús paradicsomot, krémes avokádót, ropogós cukkinit és édes nektarint ajánlok. A habos feta elkészítéséhez csak egy mixerre van szükség, ráadásul ehhez hasonlóan, kecskesajttal vagy ricottával is készíthetünk felvert sajtkrémeket.
Hozzávalók a makrélához (4 adaghoz):
2 egész makréla vagy 4 filé
só, bors
olívaolaj a sütéshez
A habos fetához:
200 g feta sajt
150 ml habtejszín
frissen őrölt feketebors
A paradicsomsalátához:
250 g piros és sárga koktélparadicsom
4 köpezes méretű nektarin
1 kis uborka vagy cukkini
1 érett avokádó
1/4 bögre extraszűz olívaolaj
1 citrom leve
2 szál újhagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
3/4 teáskanál só
frissen őrölt feketebors
petrezselyemlevél
A fetasajtot tördeljük apróra és tegyük mixerbe vagy aprítógépbe a tejszínnel és a borssal együtt.
Turmixoljuk legalább 4-5 percen át, vagy amíg krémes és habos nem lesz.
A salátaöntethez az olajat keverjük össze a citromlével, sóval, borssal, a felaprított hagymákkal.
A zöldségeket a salátához vágjuk falatnyi darabokra.
Forgassuk meg őket a salátaöntetben. Szórjuk meg friss petrezselyemmel.
A halakat filézzük ki, a fejeket és a szálkákat, ha van lehetőségünk, fagyasszuk le. Kiváló lehet később egy levesalaphoz.
A filéket alaposan sózzuk be, hagyjuk kicsit állni a sóban.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt.
Kenjük meg a halszeleteket egy kevés olívaolajjal és bőrös felükkel lefelé helyezzük őket a forró serpenyőbe.
2-3 perc alatt süssük aranybarnára, majd fordítsuk meg őket és a másik oldalt is süssük 2-3 percen át.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése