Ha hiszitek, ha nem, éppen Mexikóban vagyok, ahol hamarosan részt veszek egy főzőtanfolyamon. Remélem sok új recepttel gazdagíthatom majd ezt az oldalt utána, de addig is fogadjátok ezt a tequilából készült koktél-különlegességet. A tequila egy desztillált ital, amelyet a kék agavé növényből készítenek, elsősorban Tequila városát körülvevő területen, Guadalajarától északnyugatra és a Jaliscan felföld területén. De nem csak tequila készül az agavé növényből, nektárja édesítőszerként használható, agavé szirup néven kapható.
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 kígyóuborka
60 ml silver tequila
60 ml frissen facsart lime
30 ml agavé szirup
Tálaláshoz:
jég
durva szemű só
lime szeletek
Zöldséghámozóval vágjunk 4 vékony, hosszú szeletet az uborkából, fűzzük fel koktélpálcára vagy fogpiszkálóra.
A maradék uborkát hámozzuk meg. Turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a tequilát, a lime-ot és az agavé szirupot, jól keverjük össze.
A poharak száját vizezzük be és mártsuk sóba, ezután töltsük beléjük a koktélt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése