Hétvégén már húsvét van, itt az ideje előszedni a nyuszidekorációkat a szekrény aljából. Beszerezni a barkaágakat és rengeteg tojást. Annak pedig, aki már a menüt tervezgeti, itt vannak ezek az édes kis nyulak. A túrós tésztát pikk-pakk össze lehet gyúrni és a nyuszikat a gyerekekkel együtt is ki lehet szaggatni. Kis masnival az ünnepi asztal dísze lehet, egészen addig, amíg el nem kapkodják a vendégek a cukros tapsifüleseket.
Hozzávalók (kb. 15-18 nyúlhoz):
400 g liszt
1 csomag sütőpor
250 g túró
1/2 bögre (120 ml) növényi olaj
100 g cukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojássárgája
100 g vaj
kristálycukor szóráshoz
Nagy, nyuszi alakú sütiszaggató (kb. 6-8 cm)
A lisztet szitáljuk egy tálba a sütőporral.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Nyújtsuk kb. fél centi vékonyra a tésztát. Ennél ne legyen vékonyabb, különben kiszárad sütés közben.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy hagyjunk helyet közöttük, mert meg fognak dagadni sütés közben.
15-18 perc alatt süssük aranyszínűre őket. A sütési idő a nyuszik méretétől függően változhat, kisebb kekszek hamarabb elkészülnek.
Amíg sülnek, a vajat olvasszuk meg.
Az elkészült kekszeket vegyük ki a sütőből és még forrón kenjük be őket az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg kristálycukorral.
Miután kihűlt, tároljuk zárható dobozban fogyasztásig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése