Idén húsvétkor jóval több tojást főztem, mint amennyit meg tudtunk enni. A megmaradt tojások számtalan módon felhasználhatóak. Készülhet belőlük szendvicskrém, rakott krumpli vagy tojássaláta. Aki viszont ennél különlegesebb fogásra vágyik, az mindenképp próbálja ki a pácolt tojást. Ez egy pikáns, ecetes változat, amely kiváló snack magában, adhatjuk sör mellé vagy felhasználhatjuk salátában.
Hozzávalók:
12 db főtt keménytojás, megpucolva
1 1/2 bögre (350 ml) 10 %- os ecet
1 bögre (240 ml) hideg víz
2 evőkanál nem csípős curry por
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál szárított chili pehely
1 teáskanál szemes rózsabors
3 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
2 friss, piros chili hosszában félbe vágva
Öntsük az ecetet, a vizet egy kis lábosba, adjuk hozzá a curryport, a kurkumát, a chili pehelyt, a szemes rózsaborsot, a cukrot és a sót.
Forraljuk fel, majd vegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Tegyük hűtőbe. A tojások külseje egy nap múlva megsárgul, akkor már fogyaszthatjuk őket, vagy hagyhatjuk még néhány napig az erősebb íz érdekében. Hűtőben tárolva egy hónapig is eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése