Itt a spárgaszezon és egy újabb recept a fehér verzióval. Azt egyébként tudtátok, hogy a fehér és a zöld spárga ugyanaz a növény? A fehér a föld alatt, míg a zöld a föld felett növekszik, ennek köszönheti élénkzöld színét, lágy, kellemes aromáit.
Hozzávalók:
4 szelet lazac
1 csomag fehér spárga
Csipet cukor
2 evőkanál olívaolaj
Só, bors
A zöldfűszeres mártáshoz:
1 csokor petrezselyem
1 csokor zsenge kaporlevél
1 csokor snidling
125 g crème fraiche
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál fehérbor ecet
Só, bors
Forraljunk vizet egy akkora lábosban, amiben elférnek a spárgák. Tegyünk a vízbe egy kanál cukrot és egy kevés sót.
Főzzük a spárgákat 10 percig, majd szűrjük le.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése