Idén is hoztam nektek egy zöldparadicsomos receptet, hogy kárba ne vesszen a be nem érett zöldség. A pite tésztája, rendhagyó módon, majonézzel készül, a szokásos zsiradékok helyett, tölteléke pedig rengeteg sajt és a csodás ízű félérett paradicsom.
Hozzávalók a tésztához:
2 bögre liszt
1/2 bögre majonéz
1/2 teáskanál só
+ pitesütőtál
+ sütőbab
Hozzávalók a töltelékhez:
5-6 db nagy zöldparadicsom
1 bögre reszelt fehér cheddar sajt (matured)
1 bögre reszelt parmezán sajt
1/4 bögre majonéz
1/2 bögre tejföl
2 szál újhagyma vékonyan felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél
1/4 teáskanál frissen őrölt bors
A paradicsomokat felszeleteljük, besózzuk és konyhai papírtörlővel bélelt tepsibe fektetjük lecsöpögni.
Hozzáadunk 40 ml vizet és kézzel összegyúrjuk.
Ha nagyon morzsálódik, akkor adjunk még hozzá egy evőkanál vizet.
Szobahőmérsékleten fél órán át pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Villával megszurkáljuk.
Az előmelegített sütőben 18 percig sütjük.
Amíg sül, összekeverjük a reszelt sajtokat a majonézzel, a tejföllel, felaprított hagymákkal, a petrezselyemlevéllel és a borssal.
Felvágás előtt pihentessük 10 percet, tetejét szórjuk meg bazsalikom - és petrezselyemlevéllel díszítésként.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése