Ha unod a tojásrántottát és a tükörtojást, íme egy ötlet, hogyan dobhatod fel a reggelid. Olasz paradicsomszósszal, mozarellával, egybesütve. A Marinara, vagy ahogy Olaszországban hívják: alla marinara hagymával, fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval fűszerezett paradicsomszósz, amit spagettivel, húsgombócokkal vagy hallal fogyasztanak. Egy nagyon egyszerű, de ízletes szósz, ami rövid idő alatt elkészül. A receptben szereplő mennyiség nem csak egy adag tojásos reggelihez elegendő. Hűtőben pár napig eláll és akár pirítósra kenve is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók a marinarahoz:
1/4 bögre olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 kis vöröshagyma, apróra vágva
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/4 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 konzerv darabolt paradicsom, sós lében
1 konzerv egész paradicsom, sós lében (darabosabb szószhoz, ha simára turmixoljuk, akkor nem muszáj egészet használni)
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál friss bazsalikomlevél, apróra vágva
Hozzávalók a sült tojáshoz:
1 és 1/2 bögre marinara szósz
3 evőkanál tej
1/2 bögrényi reszelt pizzamozzarella
4 tojás
1 só, ízlés szerint
1 fekete bors, ízlés szerint
2 evőkanál friss bazsalikomlevél, apróra vágva
Törjük össze a paradicsomot vagy pürésítsük a szószt.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az elkészült szószból tegyünk egy serpenyőbe másfél bögrényit. Ügyeljünk rá, hogy olyan edényt használjunk, amit betehetünk a sütőbe. 4 ramekint is használhatunk.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg aprított bazsalikomlevéllel.
Fokhagymás ciabattával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése