Tavalyelőtt tettem fel egy német spárgakrémleves receptet. Ezúttal zöldspárgával készítettem krémlevest. Nagy előnye a fehérrel szemben, hogy pillanatok alatt elkészül, mivel hámozni nem kell. Kiváló lehet hétköznapra, vacsoravendégeknek, akik nem riadnak vissza a zöld levektől.
Hozzávalók:
1 felkarikázott póréhagyma
1 csomag (500 g) zöldspárga
400 ml húsleves
3 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 csipet fekete bors
1/2 bögre tejföl
1 teáskanál friss citromlé
1 csomag (500 g) zöldspárga
400 ml húsleves
3 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 csipet fekete bors
1/2 bögre tejföl
1 teáskanál friss citromlé
pisztácia a tálaláshoz (opcionális)
A spárgáknak törjük le a fás végét. A fejeket vágjuk le és tegyük félre, ezt ķülön fogjuk elkészíteni. A maradékot aprítsuk fel 2-3 centis darabokra.
Egy lábasban tegyük fel a hagymát két evőkanál vajon párolni. Ha már áttetsző, adjuk hozzá a felaprított spárgát, a fejek kivételével.
Öntsük fel a húslevessel. Fedjük le és forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és pároljuk körülbelül 12 percig, vagy amíg puha nem lesz.
Turmixoljuk simára. Keverjük bele a tejfölt. Ízesítsük sóval, borssal és a citromlével.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a maradék vajat és rázogatva süssük 4-5 percet benne a spárgák fejét.
Tálaljuk melegen a levest a spárgafejekkel, tört pisztáciával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése