A szuper-ropogós hús titka, a rengeteg kukoricakeményítő és a dupla sütés. Mivel a marhahúst nagyon vékonyra kell vágni, 1 perc alatt átsül. A következő sütéshez szintén ennyi idő kell, így másnapra sem fog megpuhulni. A legtöbb alapanyag megtalálható bármelyik élelmiszerboltban, kivéve a hoisin szószt és a shaoxing főzőbort, ezek azonban a legtöbb ázsiai élelmiszerboltban elérhetőek. A fotók közt szerepel ezekről kép, ha nem tudjuk pontosan, mit keressünk. A hoisin szósz egy sűrű, illatos szósz, amelyet a kantoni konyhában gyakran használnak húsmázként vagy mártásként. Bár léteznek regionális változatok, általában szójababot, édesköményt, vörös chili paprikát és fokhagymát, ecetet és ötfűszerkeveréket tartalmaz. Jellegzetes íze adja a ragacsos szósz karakterét, ezért enélkül semmiképp ne kezdjünk hozzá.
Hozzávalók a pácolt marhahúshoz:
600 g marha hátszín
1 bögre burgonyakeményítő
olaj a sütéshez
1 kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 szelet gyömbér (2-3 mm vékony szelet)
1 evőkanál világos (light) szójaszósz
600 g marha hátszín
1 bögre burgonyakeményítő
olaj a sütéshez
1 kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 szelet gyömbér (2-3 mm vékony szelet)
1 evőkanál világos (light) szójaszósz
Az édes - ragacsos szószhoz:
3/4 bögre (180 ml) méz
3/8 bögre (90 ml) világos (light) szójaszósz
1/2 bögre víz
1 evőkanál hoisin szósz
1/2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál shaoxing kínai főzőbor
A szósz sűrítéséhez:
5 teáskanál kukoricakeményítő
6 teáskanál víz
Tálaláshoz:
1 újhagyma zöldje, vékonyan felszeletelve
pirított szezámmag
főtt rizs
Amikor letelt a pácolási idő, egy wokban felforrósítunk bő kétbögrényi olajat.
Amikor felforrósodott az olaj, a maradék keményítőt egy tálba tesszük és ebben egyesével forgassuk meg a húsokat, hogy ne ragadjanak össze.
Egy perc alatt aranybarnára lesznek, ne tegyünk túl sokat egyszerre a wokba, így könnyebben átsülnek.
A megsült húsokat szedjük papírtörlőre.
Ismét szedjük tiszta papírtörlőre.
Öntsük ki a wokból az összes olajat.
Tálaljuk pirított szezámmaggal és újhagymával megszórva.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése