A Panna cotta egy olasz desszert, mely tejszínből készül, zselatinnal fixálva, általában formába tölve. A tejszínt ízesíthetjük kávéval vagy vaníliával. Hétvégén itt a húsvét, mivel népszerű ilyenkor a tojáslikőr, én ezzel készítettem, így kiváló desszert lehet az ünnepi menüben. Ne feledjük, hogy alkoholt tartalmaz, gyereknek nem ajánlott!
Hozzávalók:
400 ml tejszín
400 ml tojáslikőr (a házi tojáslikőr receptjét itt találjátok, ehhez a recepthez nem kell megvárni hogy lehűljön, azonnal felhasználható)
1 evőkanál zselatinpor
apró csokinyuszi, tojások a díszítéshez
Főzzük meg a tojáslikőrt.
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a gázról.
A maradékot hűtsük be és igyuk meg.
Tálalás előtt tegyünk a poharakba csokinyuszit, cukortojásokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése