Hallottál már reteklevesről? A retek egyike a szezon első új zöldségeinek. A piros héjának köszönhetően gyönyörű rózsaszín levest készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
3 csokor piros retek
1 csokor újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 burgonya
100 ml száraz fehérbor
800 ml zöldségleves
só
bors
Tálaláshoz:
fehér krémes sajt
pár szem retek
friss kapor
A hagymát felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát és a retkeket a felkockázzuk. A retket ne hámozzuk meg!
Melegítsük fel az olívaolajat egy lábosban. Kevergetve pirítsuk benne a hagymát, burgonyát és retkeket pár percig.
Öntsük fel a fehérborral, majd adjuk hozzá a levestalapot is.
Sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 percig főzzük, vagy amíg a retek és a burgonya meg nem puhul.
Turmixoljuk pépesre, kóstoljuk meg, kell-e még sózni, majd hűtsük le.
Legjobb másnap fogyasztva.
Sajttal, vékonyra szeletelt retekkel és felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók:
3 csokor piros retek
1 csokor újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 burgonya
100 ml száraz fehérbor
800 ml zöldségleves
só
bors
Tálaláshoz:
fehér krémes sajt
pár szem retek
friss kapor
A hagymát felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát és a retkeket a felkockázzuk. A retket ne hámozzuk meg!
Melegítsük fel az olívaolajat egy lábosban. Kevergetve pirítsuk benne a hagymát, burgonyát és retkeket pár percig.
Öntsük fel a fehérborral, majd adjuk hozzá a levestalapot is.
Sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 percig főzzük, vagy amíg a retek és a burgonya meg nem puhul.
Turmixoljuk pépesre, kóstoljuk meg, kell-e még sózni, majd hűtsük le.
Legjobb másnap fogyasztva.
Sajttal, vékonyra szeletelt retekkel és felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése