Karácsonykor szinte mindenki túleszi magát, ezért egy gyomorkímélő, de tápláló reggelivel készültem most. A ropogós baguette-re fehérbabos feltét került, feta sajttal és rengeteg fűszerrel, remélve, hogy a húsimádók tetszését is elnyeri majd.
Hozzávalók:
2 doboz fehérbab konzerv
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 citrom leve
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
2 teáskanál méz
2 fokhagymagerezd, apróra vágva
1/4 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál chili pehely
100 g feta sajt
200 g grillezett kápia paprika, olajban eltéve
8-10 db szárított paradicsom
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 citrom leve
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
2 teáskanál méz
2 fokhagymagerezd, apróra vágva
1/4 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál chili pehely
100 g feta sajt
200 g grillezett kápia paprika, olajban eltéve
8-10 db szárított paradicsom
Tálaláshoz:
olívaolaj
A babot leöblítjük, lecsepegtetjük.
Ezt is a tálba tesszük.
Tálalás előtt szeleteljük fel a baguettet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése