Ahogy közeledünk a tél vége felé, egyre többen érezzük fáradtabbnak magunkat, hiszen fogynak a vitamintartalékaink. Ilyenkor elsősorban a D-vitamin készletünk csappan meg, ennek természetes pótlására kiváló forrás a máj. Vitaminokban különösen gazdag a tőkehal- és a marhamáj, de a többi májjal sem hibázunk. A házi májkrém fél óra alatt elkészül és sokkal finomabb mint a bolti. Ráadásul tudjuk, mi van benne. Konyakkal bolondítva, kakukkfűvel fűszerezve ízletes.
Hozzávalók:
60 g vaj
1 vöröshagyma, kockára vágva
3 gerezd fokhagyma, zúzva
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
500 g csirkemáj
1/4 (60 ml) bögre konyak
1 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 (120 ml) bögre főzőtejszín
Adjuk hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet.
Töltsük üvegekbe és ha nem fogyasztjuk el azonnal, öntsük egy kis libazsírt a tetejére.
Hűtőben így pár napig eláll. De fogyasztás előtt is érdemes 2 órát hűten, úgí sokkal finomabb lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése