Nincs is jobb egy tartalmas, forró levesnél a hideg, téli napokon. Burgonyából sokan főznek krémlevest, hiszen a nem túl karakteres ízű zöldség kiválóan fűszerezhető. Keményítő tartalmának köszönhetően se habarni, se rántani nem kell. A fehér szarvasgomba egy igen ízletes fajta, a vele ízesített olaj fantasztikusan feldobja ezt az egyszerű, de nagyszerű zöldséget. Emellé egy markáns pecorino sajt és egy francia kecskesajt is társul. Levesbetétnek pedig párolt karfiol. Aki szereti a burgonyakrémlevest, ezt a receptet semmiképp se hagyja ki.
Hozzávalók:
1 karfiol
1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, kockára vágva
3 fokhagymagerezd, zúzva
1 kg burgonya, hámozva és kockára vágva
4 bögre zöldség- vagy csirkehúsleves
1 teáskanál só
1 bögre joghurt
100 g reszelt pecorino romano sajt
100 g chèvre, francia kecskesajt
1-2 evőkanál fehér szarvasgombával ízesített olívaolaj
Só és fehér bors ízlés szerint
A karfiolt szedjük rózsákra és pároljuk meg.
A felaprított hagymát és a fokhagymát az olajon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a burgonyát, sózzuk és öntsük fel a levessel.
Forraljuk fel, majd csökkentsük alatta a hőt és kb. 20 perc alatt főzzük puhára a burgonyát.
Turmixoljuk krémesre.
Keverjük bele a joghurtot, reszelt pecorinot és a szarvasgombás olajat.
Kóstoljuk meg kell-e sózni. Borsozzuk meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése