A rillette francia húspástétom, a konfitált hús továbbhasznosítása. Készülhet ízesített vagy előzetesen száraz pácban érlelt sertés-, marha,-, borjú-, szárnyashúsból, amit omlósan puhára abálnak, leszűrnek, villával szétnyomkodnak, ízesítenek. Üvegekbe vagy cserépedénybe adagolva sütőzsiradékkal borítják a tetejét, ezzel zárják le légmentesen, így akár hónapokig tárolható. Ezt a pisztráng rillettet nem kell órákon át főzni, de nem is rakjuk el hónapokra, 15 perc alatt elkészül és rozsos piritóson a legfinomabb.
Hozzávalók:
1 füstölt pisztráng vagy 2 pisztrángfilé
1/2 lilahagyma
1 marék friss kapor
50 ml tejföl
Só, bors
1 citrom
rozsos bagett
A kaporból tegyünk félre pár levelet a tálaláshoz. A lilahagymát és a többi kaporlevelet apróra vágjuk.
Tálba tesszük a hagymával, kaporral, tejföllel együtt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése