Szereted a spárgát? Akkor ez a klasszikus recept nem maradhat ki a spárgaszezonban! Nagyon gyorsan elkészül, vacsorára is kiváló választás lehet. A mártás és a spárga elkészíthető előre is, de a hús frissen a legfinomabb.
Hozzávalók a mártáshoz:
1 fél vöröshagyma
15 g paradicsompüré
15 g vaj
15 g liszt
200 g víz
100 g tejszín
1/2 teáskanál édes pirospaprika
1 evőkanál szójaszósz
1/2 teáskanál só
1 csipet bors
Hozzávalók a húshoz:
1 egész sertésszűz
2 evőkanál olaj
só, bors, rózsabors
Hozzávalók a spárgához:
500 g fehér spárga
1 teáskanál vaj
csipet cukor
csipet só
+ 400 g apró szemű újburgonya
A burgonyát héjastól puhára főzzük, majd meghámozzuk.
Egy nagy lábosban felforralunk annyi vízet, ami bőven ellepi majd a spárgát.
Beletesszük a vajat, a cukrot és a sót, majd a spárgákat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A két evőkanál olajat felhevítjük egy serpenyőben és minden oldalán aranybarnára sütjük a húst.
Amikor végeztünk a pirítással, betesszük az előmelegített sütőbe és ott sütjük készre 10-15 perc alatt.
Vegyük ki a sütőből, de pihentessük 10 percet, mielőtt felszeleteljük.
Tálaljuk a mártással, spárgával, burgonyával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése