Az otthonlét alatt olyanok is belevágnak a főzésbe, akik egyébként nem sokat mozognak a konyhában. Egy olyan egytálétellel készültem, aminek a legavatatlanabbak is bátran nekiállhatnak. Mindössze egy mély serpenyő vagy tapadásmentes lábos és alig több, mint fél óra kell hozzá.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
2 egész csirkecomb, félbevágva
1 teáskanál paprika
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
3 közepes méretű burgonya, meghámozva, felkockázva
4 fokhagyma gerezd, szeletelve
2 közepes paradicsom, kockára vágva vagy fél doboz kockázott konzervparadicsom
1 nagy marék friss spenótlevél
1 teáskanál chilipehely
1 bögre (240ml) csirkehúsleves
1 bögre (240ml) főzőtejszín
90 g reszelt parmezán sajt
Só, bors
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, az olasz fűszer felével bedörzsöljük.
A lábosunkban felmelegítjük az olajat és a fűszerezett csirkecombokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a felszeletelt fokhagymát. a pirospaprikát, a chilit és a maradék fűszerkeveréket.
2-3 percig kevergetve pirítjuk,,ajd hozzáadjuk a levesalapot, a paradicsomot, elkeverjük.
Lefedve puhára főzzük a krumplit és a húst. ez körülbelül 15 perc, villával szúrjunk bele, hogy ellenőrizzük.
Adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett spenótlevelet, a tejszínt és a reszelt parmezánt.
Főzzük további 2-3 percet, kóstoljuk meg, kell-e sózni és már készen is vagyunk.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
2 egész csirkecomb, félbevágva
1 teáskanál paprika
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
3 közepes méretű burgonya, meghámozva, felkockázva
4 fokhagyma gerezd, szeletelve
2 közepes paradicsom, kockára vágva vagy fél doboz kockázott konzervparadicsom
1 nagy marék friss spenótlevél
1 teáskanál chilipehely
1 bögre (240ml) csirkehúsleves
1 bögre (240ml) főzőtejszín
90 g reszelt parmezán sajt
Só, bors
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, az olasz fűszer felével bedörzsöljük.
A lábosunkban felmelegítjük az olajat és a fűszerezett csirkecombokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a felszeletelt fokhagymát. a pirospaprikát, a chilit és a maradék fűszerkeveréket.
2-3 percig kevergetve pirítjuk,,ajd hozzáadjuk a levesalapot, a paradicsomot, elkeverjük.
Lefedve puhára főzzük a krumplit és a húst. ez körülbelül 15 perc, villával szúrjunk bele, hogy ellenőrizzük.
Adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett spenótlevelet, a tejszínt és a reszelt parmezánt.
Főzzük további 2-3 percet, kóstoljuk meg, kell-e sózni és már készen is vagyunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése