Ezt a halburgert bárki el tudja készíteni otthon, nem kell hozzá sok konyhai rutin. Olyan hamburgerzsemlét választottam hozzá, amit nem kell dagasztani. A hozzávalókat egyszerűen fakanállal összekeverjük és egy éjszakát a hűtőben kelesztjük. A halat kirántjuk, a majonézhez mindössze egy kis citromlevet és friss fokhagymát kell keverni. Ezek után már csak némi salátalevél és a sült krumpli kell.
Hozzávalók a zsemlékhez:
4 bögre (510 g) kenyérliszt
2 teáskanál (8 g) só
2 teáskanál (8 g) szárított élesztő vagy 25 g friss
2 evőkanál (28 g) cukor
1 1/3 bögre (300 g) langyos víz
1 tojás
1/3 bögre (80 g) tej
4 evőkanál (60 g) vaj
+1 tojás kissé felverve a kenéshez
A halhoz:
400 g fehér húsú halfilé
50 g liszt
2 tojás
150 g zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
A fokhagymás majonézhez:
100 ml majonéz
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma, zúzva
csipet só
Tálaláshoz:
3 közepes méretű burgonya
fejessaláta
Hagyjuk langyosra hűlni majd keverjük a felfutott élesztőhöz.
A kelesztési idő elteltével vegyük ki a hűtőből. Gyúrni továbbra sem kell, csak osszuk 9 egyenlő részre.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Kenjük meg bucik tetejét felvert tojással és az előmelegített sütőben 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése