Megint hűvösebbre fordult az időjárás. Jól eshet ilyenkor egy csésze tea, de nem csak forró italt lehet készíteni a teafüvekből. Egy panna cotta-t ízesítettem Earl grey teafűvel, mely egyedi, karakteres ízét a hozzáadott bergamottolajnak köszönheti. A bergamottolaj a bergamottnarancs héjából kisajtolt citromillatú, illóolajtartalmú olaj. Javítja a kedélyállapotot, oldja a félelmet. Az emésztést serkenti, torokgyulladás esetén toroköblítőszer készíthető belőle.
Hozzávalók:
300 ml tejszín
300 ml tej
3 Earl Grey teafilter
1/4 bögre kristálycukor
2 teáskanál zselatin
A zselatint feloldjuk 1 evőkanál forrásban lévő vízben.
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a teafiltereket kis lábosba tesszük. Forráspontig melegítjük, megkeverjük közben, hogy a cukor feloldódjon.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk 5 percig ázni a filtereket.
Nyomkodjuk ki kicsit a filtereket és távolítsuk el.
Adjuk hozzá a feloldott zselatint és keverjük simára.
Öntsön teáscsészébe vagy kis formákba és hűtsük legalább 4 órán keresztül.
Hozzávalók:
300 ml tejszín
300 ml tej
3 Earl Grey teafilter
1/4 bögre kristálycukor
2 teáskanál zselatin
A zselatint feloldjuk 1 evőkanál forrásban lévő vízben.
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a teafiltereket kis lábosba tesszük. Forráspontig melegítjük, megkeverjük közben, hogy a cukor feloldódjon.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk 5 percig ázni a filtereket.
Nyomkodjuk ki kicsit a filtereket és távolítsuk el.
Adjuk hozzá a feloldott zselatint és keverjük simára.
Öntsön teáscsészébe vagy kis formákba és hűtsük legalább 4 órán keresztül.
Ha formába tettük óvatosan fordítsuk tányérre, ha egy másodpercre forró vízbe mártjuk a formát, könnyen kicsusszan.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése