Ki mondja, hogy ami vegán, az nem lehet finom? Ki mondja, hogy sütő nélkül nincs torta?
Pisztácia, datolya, kókusz és málna, rózsával és kardamommal. Nem csak vegánoknak! A piacon még kapható az őszi málna, a kókuszvajat pedig, mi magunk is elkészíthetjük otthon kókuszreszelékből
Hozzávalók a torta aljához:
3/4 bögre hántolt, sótlan pisztácia
1/3 bögre mandula
1/2 teáskanál só
4 evőkanál kókuszolaj
10 szem királydatolya
A málnaréteghez:
1 1/2 bögre málna frissen vagy fagyasztva
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál chia mag
A krémhez:
3/4 bögre kókuszvaj (vagy kókuszzsír, de nem kókuszolaj!, gondoljunk a mogyoróolaj/mogyoróvajra)
1/4 bögre kakaóvaj
3/4 bögre teljes zsírtartalmú kókusztej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál kardamom
1 evőkanál rózsavíz
4 evőkanál juharszirup
1 evőkanál citromlé
Ha magunk készítjk a kókuszvajat, nincs más dolgunk, mint addig darálni a kókuszreszeléket, amíg krémes nem lesz. Ez jó 10-15 perc.
Próbálkoztam friss kókusszal is, de az sokkal tovább tart és nem lett ennyire krémes a végeredmény.
De arra ügyeljnk, hog ne legyen túl szárz a reszelék, amit veszünk.
Az alaphoz a hozzávalókat krémesre turmixoljuk.
Sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük a mélyhűtőbe.
A málnát a citromlével feltesszük főni.
Amikor puha és levet engedett a gyümölcs, belekeverjük a chia magot.
A málnás tölteléket a behűtött tortaalap tetejére simítjuk.
Tegyük vissza a mélyhűtőbe, amíg a következő réteg elkészül.
A kakaóvajat és a kókuszolajat melegítsük fel, amíg meg nem olvadnak.
Keverjük bele egy turmix segítségével a többi hozzávalót, majd öntsük ezt is a tortaformába
Néhány órát hagyjuk hűtőben, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt díszítsük pisztáciával, málnával, rózsával.
Ha élő virágot használunk, mindig tekerjük körbe a szárát.
Pisztácia, datolya, kókusz és málna, rózsával és kardamommal. Nem csak vegánoknak! A piacon még kapható az őszi málna, a kókuszvajat pedig, mi magunk is elkészíthetjük otthon kókuszreszelékből
Hozzávalók a torta aljához:
3/4 bögre hántolt, sótlan pisztácia
1/3 bögre mandula
1/2 teáskanál só
4 evőkanál kókuszolaj
10 szem királydatolya
A málnaréteghez:
1 1/2 bögre málna frissen vagy fagyasztva
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál chia mag
A krémhez:
3/4 bögre kókuszvaj (vagy kókuszzsír, de nem kókuszolaj!, gondoljunk a mogyoróolaj/mogyoróvajra)
1/4 bögre kakaóvaj
3/4 bögre teljes zsírtartalmú kókusztej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál kardamom
1 evőkanál rózsavíz
4 evőkanál juharszirup
1 evőkanál citromlé
Ha magunk készítjk a kókuszvajat, nincs más dolgunk, mint addig darálni a kókuszreszeléket, amíg krémes nem lesz. Ez jó 10-15 perc.
Próbálkoztam friss kókusszal is, de az sokkal tovább tart és nem lett ennyire krémes a végeredmény.
De arra ügyeljnk, hog ne legyen túl szárz a reszelék, amit veszünk.
Az alaphoz a hozzávalókat krémesre turmixoljuk.
Sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük a mélyhűtőbe.
A málnát a citromlével feltesszük főni.
Amikor puha és levet engedett a gyümölcs, belekeverjük a chia magot.
A málnás tölteléket a behűtött tortaalap tetejére simítjuk.
Tegyük vissza a mélyhűtőbe, amíg a következő réteg elkészül.
A kakaóvajat és a kókuszolajat melegítsük fel, amíg meg nem olvadnak.
Keverjük bele egy turmix segítségével a többi hozzávalót, majd öntsük ezt is a tortaformába
Néhány órát hagyjuk hűtőben, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt díszítsük pisztáciával, málnával, rózsával.
Ha élő virágot használunk, mindig tekerjük körbe a szárát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése